Ābolu pīrāgi ir vieni no labākajiem konditorejas izstrādājumiem, jo parasti to pagatavošana neprasa daudz laika un sarežģītu sastāvdaļu!
Ābolu pīrāgs ar āboliem, kanēli un riekstiem – tas patiešām ir vienkārši pagatavojams un bezgala garšīgs! Gaisīga mīkla maigi āboli un karameļu mērce iekaros jūsu sirdis jau no pirmā kumosiņa! Noteikti ir vērts pamēģināt!
Lasi vēl: Recepte. Šokolādes pīrāgs ar biezpiena bumbiņām – garšos gan lieliem, gan maziem!
SASTĀVDAĻAS:
- 350 g kviešu milti;
- 9 ēdamk. sviests;
- 150 ml piens;
- 4 ēdamk. cukurs;
- 7 g raugs;
- 75 g biezpiens;
- 165 g brūnais cukurs;
- 0,5 tējk. kanēlis;
- 1 tējk. sāls;
- 100 g valrieksti;
- 100 g āboli;
- 2 tējk. saldais krējums;
- 1 tējk. vaniļas cukurs;
- 1 ola.
PAGATAVOŠANA.
Raugu samaisa ar siltu pienu. Atsevišķā traukā ar miksera palīdzību sajauc miltus, olu, šķipsniņu sāli, 4 ēdamkarotes baltā cukura un pienu ar raugu. Mīklu apklāj ar dvieli un noliek siltā vietā uz stundu.
Lai pagatavotu pildījumu, biezpienu sajauc ar 110 g brūnā cukura, 4 ēdamkarotēm izkausēta sviesta, kanēli un 0,5 tējkaroti sāls.
Mīklu izrullē lielā taisnstūrī. Pa pusi taisnstūra vienmērīgi izklājiet pildījumu. Virsu apkaisa ar riekstiem un nelieliem ābolu gabaliņiem.
Otru pusi mīklas pārliek pāri pildījumam. Esošo mīklas četrstūri ar pildījumu sagriež 2 cm platās strēmelēs.
Strēmeles savirpina spirālēs un liek cepamajā formā ( no centra uz malām). Cep 170 grādos 25 minūtes.
Lai pagatavotu karameļu mērci, katliņā uzkarsē 55 g sviesta. Pastāvīgi maisot, pievieno 55 g brūnā cukura. Pēc tam pielej saldo krējumu un pievieno vaniļas cukuru. Visu kārtīgi samaisa.
Gatavo pīrāgu izņem no cepeškrāsns un pārlej ar karameļu mērci.
Lai labi garšo!
Lasi vēl: Fotorecepte. Banānu bulciņas – bezgala aromātiskas!